Dansk fodbold rækker hjælpende hånd til internationale spillere fra Ukraine og Rusland

12.03.2022 19:10

Divisionsforeningen har besluttet, at kontraktklubberne i 3F Superliga, NordicBet Liga, 2. Division og 3. Division får mulighed for at skrive kontrakt med internationale spillere fra ligaerne i Ukraine og Rusland for resten af sæsonen og via et begrænset transfervindue op til slutspillet

 

Divisionsforeningens bestyrelse har hastevedtaget et nyt cirkulære, som specifikt er rettet mod internationale spillere fra ligaerne i Ukraine og Rusland. Det indebærer følgende elementer:

 

  • cirkulæret træder i kraft den 15. marts 2022
  • alle danske kontraktklubber får mulighed for at skrive kontrakt med én international spiller fra ligaerne i Ukraine og Rusland løbende til udgangen af sæsonen 2021/22
  • det kan alene ske i et begrænset transfervindue i perioden til torsdag den 31. marts kl. 23.59


Muligheden for at hjælpe internationale spillere fra Ukraine og Rusland er opstået via en nyligt vedtaget FIFA regel, som gør det muligt for disse spillere at suspendere deres nuværende kontrakter til den 30/6 2022. Samtidig har FIFA ladet det være frivilligt for alle andre professionelle ligaer, om man vil afvise muligheden, eller om man vil implementere den med et loft på enten én eller to internationale spillere fra Ukraine eller Rusland.  

Dermed bliver den praktiske virkning for klubberne i 3F Superliga og NordicBet Liga, at muligheden for at tilknytte én international spiller fra Ukraine/Rusland alene gælder for det kommende slutspil, der afslutter sæsonen 2021/22.

 

”Divisionsforeningen har valgt en balanceret model, som dels tager hensyn til at klubberne er på vej ind i den afgørende del af sæsonen, og dels sikrer at dansk fodbold også her bidrager til en fælles indsats for de berørte spillere, som er havnet i en særdeles vanskelig situation,” udtaler Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen”

 

 

For yderligere oplysninger kontakt Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, +4520683055