Countdown: 7 dage til 3F Superliga

14.07.2023 05:59

Sæsonpremieren i 3F Superliga nærmer sig med hastige skridt, og der er nu blot 7 dage til 2023-24 sæsonen sparkes i gang. Vi går de 12 klubber igennem i sømmene og starter ud med FC Midtjylland der sluttede på syvendepladsen i 3F Superliga.

 

Stadion: MCH Arena
Kapacitet: 11.432

 

God afslutning på en hård sæson
Inden sidste sæson havde FC Midtjylland vundet guld eller sølv fem sæsoner i træk. Derfor var forventningerne på Heden skyhøje, da Ulvene indledte deres guldjagt i sommeren 2022. Det blev dog ikke den start, holdet havde håbet på, og der ventede en turbulent halvsæson med flere skifter på cheftrænerposten. Bo Henriksen mistede jobbet som cheftræner allerede efter fire spillerunder og assistenttræner Henrik Jensen blev midlertidig afløser. I slutningen af august havde FC Midtjylland fundet deres nye cheftræner i spanske Albert Capellas. I vinterpausen vinkede midtjyderne farvel til to af holdets største offensive profiler, hvor Anders Dreyer og Evander blev solgt. Som Grundspillet nærmede sig sin afslutning midtjyderne kniven for struben i kampen om at nå med i Mesterskabsspillet.

De svigtende sportslige resultater kostede cheftræner Albert Capellas jobbet og assistenttræner Niels Lodberg var derfor midlertidig cheftræner, da midtjyderne spillede den afgørende kamp i 22. spillerunde mod Silkeborg IF om at komme med Mesterskabsspillet. En sejr i Silkeborg ville være nok, men det var stolpe ud for FC Midtjylland på JYSK Park. FC Midtjylland var foran hele tre gange og fik annulleret et sejrsmål i tillægstiden efter VAR-gennemsyn. Dermed stod menuen for første gang siden introduktionen af en turneringsstruktur med slutspil på Kvalifikationsspil for FC Midtjylland.

Thomas Thomasberg blev købt i Randers FC og var udset som manden, der skulle sikre syvendepladsen og billetten til de europæiske turneringer i foråret. En mission der skulle vise sig at lykkes. På ryggen af en storspillende Gustav Isaksen vandt FC Midtjylland Kvalifikationsspillet og efterfølgende Europa Playoff over rivalerne Viborg FF. Dermed er midtjyderne ét af fire hold der skal ud at forsvare de danske farver i Europa i 2023-24 sæsonen.

 

Flot sæsonafslutning giver håb om mere

Et stærkt midtjysk forår giver tro og håb om mere i 2022-23 sæsonen. Især offensiven viste lovende takter. FC Midtjylland scorede næstflest mål, kom frem til næstflest afslutninger og skabte næstflest chancer af alle hold i ligaen set over hele sæsonen. Med 18 mål og fem assists må Gustav Isaksen stå på affyringsrampen i sommerens transfervindue, og det bliver spændende at se hvilke nye offensive profiler, der står klar i kulissen til at tage over.

 

Nøglespillere

I målet har FC Midtjylland en sikker sidste skanse i den tidligere landsholdsmålmand Jonas Lössl. Den rutinerede målmand har en lang og flot karriere bag sig. Han fik sit gennembrud i FC Midtjylland og har spillet både i Frankrig, Tyskland og ikke mindst England og Premier League. Med sine kvaliteter og erfaring skaber han ro i de bageste rækker og skal midtjyderne blande sig i guldkampen i den kommende sæson skal Lössl ramme sit absolutte topniveau.

Gustav Isaksen var sæsonens helt store profil for FC Midtjylland. Han blev topscorer i 3F Superliga med 18 mål og var en konstant trussel. Hele 95 gange afsluttede offensivspilleren. Flest af alle spillere i ligaen. Det mest imponerende var næsten, at den unge angriber scorede sine 18 mål med en xG på blot 10,2. Skulle Isaksen blive solgt vil det efterlade et stort offensivt tomrum som på den korte bane bliver svært at udfylde.

 

Fun fact
FC Midtjylland var det bedste hold af alle i sidste sæson i Slutspillet. Midtjyderne hentede syv sejre i 10 kampe og skrabede hele 23 point sammen. Fem point flere end OB og seks flere end de danske mestre F.C. København. De er selvfølgelig ikke blevet matchet ligeså hårdt i Kvalifikationsspillet som de ville i Mesterskabsspillet, men sejre giver selvtillid som FC Midtjylland bringer med sig ind i den nye sæson.

 

Sommerens transfervindue

Tilgange
Franculino (S.L. Benfica)
Marrony (Fluminense FC)
Sory Kaba (Cardiff City F.C)
Pablo Ortiz (CD Mafra)
Ousmane Diao (CD Mafra)
Nikolas Dyhr (KV Kortrijk)
Oliver Olsen (FC Fredericia)
Andreas Nibe (Næstved Boldklub)
Oscar Hedval (Silkeborg IF)
Kristoffer Olsson (RSC Anderlecht)
Sverrir Ingi Ingason (PAOK F.C.)
Iver Fossum (AaB)

Afgange
Astrit Selmani (Kontraktudløb)
Valdemar Birksø (FC Fredericia)
Mads Døhr Thychosen (AIK Fotboll)
Mikkel Fischer (FC Fredericia)

 

Kampprogram
FC Midtjylland møder oprykkerne Hvidovre IF på MCH Arena i sæsonpremieren fredag d. 21. juli. Herefter følger kampe mod Silkeborg IF, Lyngby Boldklub og Vejle Boldklub. Et på papiret godt startprogram, hvor midtjyderne vil være favoritter i samtlige fire opgør. 

 

Cheftræner

Thomas Thomasberg

Spillertrup

Målmænd
Jonas Lössl
Elias Olafsson
Mark Ugboh
Oscar Hedvall

Forsvar
Stefan Gartemann
Joel Andersson
Henrik Dalsgaard
Sverrir Ingi Ingason
Pontus Texel
Pablo Ortiz
Oliver Olsen
Paulinho
Nikolas Dyhr
Victor Bak
Juninho

Midtbane
Emiliano Martinez
Kristoffer Olsson
Emam Ashour
Valdemar Byskov
Andreas Nibe
Oliver Sørensen
Rigon Matos Charles
Armin Gigovic
Gustav Fraulo

 

Angreb
Cho Gue-Sung
Pione Sisto
Sory Kaba
Gustav Isaksen
Dju Franculino
Edward Chilufya
Frederik Heiselberg
Da Silva Liberato Marrony
Juan Felipe Moreno
Aral Simsir
Junior Brumado