Countdown: 4 dage til 3F Superliga

17.07.2023 08:55

Sæsonpremieren i 3F Superliga nærmer sig med hastige skridt, og der er nu blot 4 dage til 2023-24 sæsonen sparkes i gang. Vi ser de 12 klubber efter i sømmene og sætter i dag fokus på Viborg FF, der leverede en flot sæson og sluttede på fjerdepladsen i 3F Superliga.

 

Stadion: Energi Viborg Arena
Kapacitet: 10.000

 

Milimeter fra klubbens første medaljer

Viborg FF var en af de helt store positive overraskelser i 2022-23 sæsonen. Efter en svingende start med skiftevis sejre og nederlag i de første seks spillerunder fik cheftræner Jacob Friis styr på tropperne og skabt stabilitet og kontinuitet, hvilket betød at holdet ramte en stime uden nederlag fra 7. til 18. spillerunde. Det duftede derfor længe af medaljer i Viborg, men et vildt AGF comeback fra 0-3 til 3-3 mod Brøndby IF på Ceres Park og en mirakelredning fra Andreas Hansen i FC Nordsjælland i overtiden i 32. spillerunde løb århusianerne med bronzemedaljerne.

Med fjerdepladsen skulle klubben ud i en knald-eller-fald kamp på hjemmebane mod ærkerivalerne FC Midtjylland om den fjerde og sidste danske plads i de europæiske turneringer. En kamp hvor gæsterne FC Midtjylland trak det længste strå. Derfor bliver det ikke til endnu et europæisk eventyr denne gang for de grønblusede fra Domkirkebyen.

 

Mod på mere
Da Viborg FF først kom op i den sjove ende af tabellen i 2022-23 sæsonen, så bed de sig fast og holdt sig inde i guldkampen helt frem til det sidste. En fornem bedrift af en klub med et af ligaens mindste spillerbudgetter og så endda i en sæson, hvor de også var ude at forsvare de danske farver i Europa. Cheftræner Jacob Friis overtog tøjlerne i februar 2022 og Viborg FF har i perioden frem til juni 2023 været ligaens fjerdebedste mandskab med 20 sejre i 47 kampe. Selvom det var lige ved og næsten i sidste sæson for Viborg FF må viborgenserne gå ind til 2023-24 sæsonen med masser af selvtillid og tro på tingene.

 

Nøglespillere

20-årige Anton Gaaei bragede ind på 3F Superliga-scenen i sidste sæson og etablerede sig som en af ligaens absolut bedste backs. Han viste sig også som et giftigt våben i offensiven, hvor han var den spiller der skabte næstflest store chancer set over sæsonen. Imponerende af Viborg FF spilleren, der blot havde 190 3F Superliga-minutter i benene før 2022-23 sæsonen. I foråret fik han også debut på U21-landsholdet og spillede fire kampe. AFC Ajax har vist interesse for den talentfulde back, så det bliver interessant at se, om Viborg FF kan holde på ham i sommerens transfervindue der smækker i 1. september.

Elias Achouri er en af 3F Superligas mest spændende offensive spillere. Den tunesiske kantspiller startede inde for første gang i 16. spillerunde, hvor han leverede sin første assist, og herfra så han sig ikke tilbage. Alene i foråret scorede Elias Achouri seks mål og lagde op til fire scoringer. Med sine skarpe driblinger og veludviklede blik for medspillerne var han en evig trussel for modstanderne i sidste sæson. Han er ekstremt stærk 1:1 offensivt og var den spiller i ligaen med tredjeflest succesfulde driblinger (70). Kun overgået af F.C. Københavns Mohamed Daramy (90) og FC Nordsjællands Ernest Nuamah (80), der begge spillede væsentlig flere minutter end Achouri. 

 

Fun fact

Viborg FF har aldrig haft større opbakning på hjemmebane end i 2022-23 sæsonen. Med 6.439 tilskuere på lægterne pr. kamp var der hele 35 procent flere tilskuere på plads på Energi Viborg Arena end i 2021-22 sæsonen. Det var også første gang flere end 100.000 fans gik gennem tælleapparaterne i Viborg set over en sæson. En fantastisk milepæl. Der er derfor meget at glæde sig over i Viborg både på og udenfor banen.

 

Sommerens transfervindue

Tilgange
Lamin Jawara (Holstebro Boldklub)
Anosike Ementa (AaB)

 

Afgange
Clint Leemans (Kontraktudløb)
Mikkel Andersen (Kontraktudløb)
Paulinho (Portimonense SC)
Martin Huldahl (kontraktophævelse)

 

Kampprogram
Viborg FF møder FC Nordsjælland på Right to Dream Park i sæsonpremieren, hvorefter der følger kampe mod OB, Lyngby Boldklub de to oprykkere Vejle Boldklub og Hvidovre IF. Et startprogram hvor Viborg FF går ind til de fleste kampe som favoritter.

 

Cheftræner

Jacob Friis


Spillertrup

Målmænd
Lucas Lund Pedersen                
Kasper Kiilerich



Forsvar
Anton Gaaei
Mads Lauritsen
Nicolas Bürgy
Zan Zaletel
Oliver Bundgaard Kristensen
Daniel Anyembe
Lamin Jawara
Martin Agnarsson

 

Midtbane
Mads Søndergaard
Jeppe Grønning
Jakob Bonde
Jan Zamburek
Sofus Berger
Magnus Westergaard
Ibrahim Said

 

Angreb
Elias Achouri
Marokhy Ndione
Nils Mortimer Moreno
Renato Junior
Alassana Jatta
Anosike Ementa