Countdown: 12 dage til 3F Superliga

09.07.2023 12:01

Sæsonpremieren i 3F Superliga nærmer sig med hastige skridt, og der er nu blot 12 dage til 2023-24 sæsonen sparkes i gang. Vi sætter går de 12 klubber igennem i sømmene og starter ud med oprykkerne - Hvidovre IF - der sluttede på andenpladsen i NordicBet Liga.

 

Stadion: Pro Ventilation Arena
Kapacitet: 6.400

 

Tilbage i det fine selskab
Hvidovre IF er tilbage i den bedste danske fodboldrække efter 26 års fravær. Per Frandsens tropper sikrede reelt oprykningen efter en dramatisk næstsidste spillerunde, hvor Magnus Fredslund scorede det afgørende sejrsmål til 3-2 dybt inde i overtiden ude mod Vendsyssel.

Det er bestemt ikke tilfældigt, at Hvidovre IF følger Vejle Boldklub op i 3F Superliga. Holdet var med i oprykningsræset allerede i 2020-21 sæsonen, men måtte til sidst tage til takke med en tredjeplads og se AC Horsens og Lyngby Boldklub med de to billetter til de forjættede landet. I 2022-23 sæsonen fortsatte de rødblusede fra Vestegnen de gode takter og var efter fem spillerunder placeret helt oppe på andenpladsen i NordicBet Liga. En plads de aldrig gav fra sig og sikrede oprykning til landets bedste fodboldrække.

Kan Hvidovre IF også dominere på bolden i 3F Superliga

Med en klart defineret spillespil imponerede Hvidovre IF i 2022-23 sæsonen. Med 57.4% boldbesiddelse var de det hold i NordicBet Liga, der var mest på bolden og med 65 mål var de også det mest scorende i landets næstbedste række. Hvidovre IF var et af de mest chanceskabende hold i den næstbedste række og det hold der skabte flest store chancer af alle (65).  Det bliver interessant at se, om oprykkerne forsøger at holde fast i den boldbesiddende spillestil, eller om de går mere afventende til værks mod de bedste hold i Danmark.

Nøglespillere

Daniel Stenderup er anfører og generalen i forsvaret. Med 139 kampe og syv sæsoner i Superliga-regi for Brøndby IF og Esbjerg fB er den 34-årige centrale forsvarer en erfaren herre, som utvivlsomt får en nøglerolle i comeback sæsonen i landets bedste fodboldrække.

Marcus Lindberg fik sit store gennembrud i sidste sæson, da han blev topscorer for Hvidovre IF med 11 mål i NordicBet Liga. Den 23-årige angriber var ikke kun selv målfarlig, men har også et veludviklet blik for sine medspillere. Lindberg noterede sig for syv assists og kun to spillere - Emil Frederiksen fra SønderjyskE og Miiko Albornoz fra Vejle Boldklub - skabte flest store chancer i NordicBet Liga (12).

Fun fact
Hvidovre vandt deres seneste kamp i Superligaen over OB. Efter 0-0 ved pausen fik publikum på Hvidovre Stadion noget at varme sig på i 2. halvleg. Hvidovre kom hurtigt bagud 1-3, inden hjemmeholdet leverede et forrygende comeback og vandt 4-3.

 

Sommerens transfervindue

Tilgange
Mathias Gehrt (Nykøbing FC)
Nicolai Geertsen (FC Helsingør)
Jeffrey Papa Adjei-Broni (Lyngby Boldklub)
Marco Ramkilde (AaB)
Mads Kaalund (Silkeborg IF)

 

Afgange
Fredrik Carlsen (Silkeborg IF)
Nicklas Halse (FC Roskilde)
Andreas Pyndt (Brøndby IF)
Casper Hauervig (kontraktudløb)
Rasmus Nilsson (kontraktudløb)
Mathias Andreasen (ukendt)

Kampprogram
Hvidovre IF møder FC Midtjylland på MCH Arena i sæsonpremieren fredag d. 21. juli. Herefter følger kampe mod Randers FC, AGF, Viborg FF og de danske mestre F.C. København, der alle var i Top 6 i 2022-23 sæsonen. Et på papiret særdeles vanskelig startprogram.

Cheftræner

Per Frandsen

 

Spillertrup

Målmænd
Filip Djukic
Rasmus Nilsson
Casper Hauervig


Forsvar
Daniel Stenderup
Magnus Lysholm Petersen
Ahmed Iljazovski
Nicolai Clausen
Marc Nielsen
Magnus Fredslund

Midtbane
Mads Kaalund
Mathias Gehrt
Matti Lund Nielsen
Kasper Laage-Petersen
Martin Spelmann
Christian Jakobsen
Marius Holst Pagua
Elias Rusborg
Andreas Smed
Yasin Dogan

 

Angreb
Jeffrey Papa Adjei-Broni
Tobias Thomasen
Marcus Lindberg
Lirim Qamili
Marco Ramkilde
Morten Olsen