Countdown: 11 dage til 3F Superliga

10.07.2023 10:47

Sæsonpremieren i 3F Superliga nærmer sig med hastige skridt, og der er nu blot 11 dage til 2023-24 sæsonen sparkes i gang. Vi ser de 12 klubber igennem i sømmene og turen er kommet til Vejle Boldklub, der på suveræn vis vandt NordicBet Liga.

 

Vejle Boldklub

Stadion: Vejle Stadion
Kapacitet: 10.120

 

En suveræn sviptur i NordicBet Liga
Vejle Boldklub måtte en tur ned i landets næstbedste række efter en 2021-22 sæson, hvor der kun var et enkelt point til AGF, der blev oppe. Det blev dog blot til en enkelt sæson i NordicBet Liga, hvor de rødblusede fra Nørreskoven var helt suveræne fra start til slut. Ingen kunne følge med vejlenserne, der gjorde rent bord i deres første syv kampe og herfra aldrig så sig tilbage. Vejle Boldklub formåede på imponerende vis at ligge på førstepladsen i samtlige 32 spillerunder.   

Vejle Boldklub leverede en stærk 2022-23 sæson i NordicBet Liga, og det bekræfter de underliggende tal. Vejle Boldklub sluttede med seks point ned de nærmeste forfølgere Hvidovre IF, og klubben havde den bedste målscore af alle hold i ligaen. Vejlenserne scorede næstflest mål og lukkede færrest ind.

 

Defensiven skal stå sin test

Vejle Boldklubs oprykning i sidste sæson var båret af en solid defensiv struktur. Holdet lukkede blot 30 mål ind i 32 kampe. 11 færre end Hvidovre IF, der var det hold der lukkede næstfærrest mål ind. Ivan Prelec udvalgte tillod beskedne 26 xG imod i 2022-23 sæsonen. Det bliver svært at gentage mod landets bedste, men oprykkerne vil helt sikkert prioritere den defensive struktur højere end sidst, der var 3F Superliga fodbold på menuen i Nørreskoven.

 

Nøglespillere

Raul Albentosa er en stor personlighed i Vejles trup. Men han er ikke blot en mand, der fylder udenfor banen, det gør han også, når holdet spiller. Den 34-årige spanier er den naturlige leder og holdets anfører, og bringer masser af international erfaring. Den centrale forsvarsspiller har blandt andet noteret sig for 93 kampe for Deportivo La Coruna, Malaga CF og SD Eibar i La Liga. Raul Albentosa leverede et stærkt indtryk sidst Vejle Boldklub var i 3F Superliga, og det bliver spændende at se, om den rutinerede spanier bliver lige så dominerende denne gang.

Kristian Kirkegaard var Vejle Boldklubs topscorer i sidste sæson. Med en scoringsprocent på 31% viste han skarphed og kynisme foran mål. Kristian Kirkegaard var også dygtig til at skabe chancer for sine medspillere og havde næstsidste fod på hele syv scoringer. Over de sidste fire sæsoner i NordicBet Liga for henholdsvis Vejle Boldklub og FC Fredericia har han været direkte involveret i hele 58 scoringer - 31 mål og 27 assists - i 126 kampe. Det bliver interessant at se, om han kan levere samme høje produktion i landets bedste række.

 

Fun fact

Skulle det lykkedes Vejle at vinde mesterskabet i næste sæson, så vil det være præcis 40 år siden guldmedaljerne sidst havnede i Nørreskoven. Vejle har i øvrigt vundet fem danske mesterskabet. En vis Allan Simonsen var med til at vinde tre af dem, også det seneste i 1984.

 

Sommerens transfervindue

Tilgange
Denis Kolinger (CFR Cluj)
Hans Høllsberg (Esbjerg fB)
Nathan Trott (West Ham United)
Gilli Rolantsson (TB Tvøroyri)
Musa Jawara (Bologna F.C. 1909)

 

Afgange
Arbnor Mucolli (IFK Göteborg)
Lucas Hägg Johansson (Brommapojkarna)

 

Kampprogram
Hvidovre IF sparker comeback sæsonen i 3F Superliga i gang søndag d. 23. juli mod bronzevinderne AGF på Ceres Park i Aarhus. Herefter følger kampe mod de forsvarende danske mestre F.C. København, Silkeborg IF, FC Midtjylland, Viborg FF, Brøndby IF. 

 

Cheftræner

Ivan Prelec

 

Spillertrup

Målmænd
Nathan Trott
Tobias Haahr Jakobsen


Forsvar
Christoffer Ravn
Miiko Albornoz
Oliver Provstgaard
Raul Albentosa
Stefan Velkov
Thomas Gundelund
Denis Kolinger
Vladimir Arsic
Gili Rolantsson
Sirong Li

 

Midtbane
Hamza Barry
Mouhamadou Drammeh
Azer Busuladic
Kristian Kirkegaard
Ebenezer Ofori
Tobias Lauritsen
Oliver Amby
Hans Høllsberg
Lundrim Hetemi
Saeid Ezatolahi

 

Angreb
German Onugkha
Musa Juwara
Dimitrios Emmanouilidis.
Richard Sukuta-Pasu
Chritian Gammelgaard
Andreas Bredahl