Countdown: 10 dage til 3F Superliga

10.07.2023 19:29

Sæsonpremieren nærmer sig med hastige skridt, og der er nu blot 10 dage til 2023-24 sæsonen sparkes i gang. Vi går de 12 klubber igennem i sømmene og retter i dag fokus på Lyngby Boldklub, der leverede et historisk comeback i foråret og sluttede på 10. pladsen i 3F Superliga.

 

Stadion: Lyngby Stadion
Kapacitet: 10.100

 

Et fantastisk forår
Lyngby Boldklubs fik en mareridtsagtig start på deres comeback sæson i 3F Superliga. Man skulle nemlig helt hen til 17. spillerunde og efterårets sidste kamp, før ’De Kongeblå’ med 2-0 i Silkeborg hentede første sejr. Freyr Alexanderssons tropper gik på vinterpause med hele 13 point op til Brøndby IF på 10. pladsen. Flere eksperter var derfor enige om, at den ene nedrykker til NordicBet Liga allerede var fundet.

Selvom Lyngby Boldklub gik ind til foråret med blot otte point, levede håbet og troen på overlevelse i Kongens Lyngby. Oprykkerne kom flyvende ud af startblokken i 2023 og de mange personlige fejl, der havde kostet dyrebare point i efteråret var skåret betragteligt ned. 20 point i de sidste 15 kampe skulle vise sig lige akkurat at være nok. I en højdramatisk sidste spillerunde tabte AaB hjemme til Silkeborg IF, mens AC Horsens og Lyngby Boldklub spillede uafgjort på Nordstern Arena Horsens. Resultaterne betød, at Lyngby Boldklub kravlede op over nedrykningsstregen for første gang siden 5. spillerunde og fuldførte det måske største comeback i Superligaens historie.

 

Sæsonstart med selvtilliden i top

Den flotte afslutning på 2022-23 sæsonen har utvivlsomt givet selvtillid og endnu større tro på egne evner i Lyngby. En selvtillid de skal forsøge at bringe med ind i den nye sæson. Selvom Lyngby Boldklub lå placeret i den tunge ende af tabellen i 2022-23 sæsonen, så er der flere positive tendenser at spore i de defensive statistikker. Fire hold tillod en højere xG imod og den styrkede defensive organisation skal sjællænderne holde fast i. Det er helt afgørende for klubbens overlevelseschancer at få skrabet flere point sammen i efteråret end de gjorde i sidste sæson, men der venter et på papiret hårdt startprogram med kampe mod de seks hold fra sidste sæsons Mesterskabsspil samt FC Midtjylland i de første syv kampe.

 

Nøglespillere

Lyngby Boldklub råder over et stort talent i Lucas Hey. Potentialet er så stort, at han var at finde på listen over de 100 største talenter i europæisk fodbold og dermed nomineret af den italienske sportsavis Tuttosport til den eftertragtede Golden Boy-pris. Han er en af de mange unge kometer i 3F Superliga, vi skal holde godt øje med i den kommende sæson. Lucas Hey er blot 20 år, men han spiller allerede fast i det centrale forsvar og har fået en perfekt læremester i den tidligere landsholdsspiller Andreas Bjelland.

Alfred Finnbogason har et imponerende CV, der både tæller kampe for Real Sociedad i La Liga og hele syv sæsoner i Bundesligaen for FC Augsburg. Den 34-årige islandske landsholdsspiller døjede desværre med skader i sidste sæson, men når han er klar udgør han et stærkt og slagkraftigt angrebspar med Frederik Gytkjær.  

 

Fun fact
Lyngby Boldklub har en stor andel i Danmarks europamesterskab i 1992. Sammen med Brøndby var Lyngby Boldklub den klub med flest spillere i Richard Møller Nielsens EM-trup der vandt i 1992. De Kongeblå havde lige vundet det danske mesterskab og havde hele fire spillere med i truppen til den store triumf i Sverige. De fire var Torben Frank, Claus Christiansen, Peter Nielsen og Henrik Larsen, der godt nok var lejet i Pisa på det tidspunkt. Sidstnævnte blev i øvrigt delt topscorer ved slutrunden.

 

Sommerens transfervindue

Tilgange

Jonathan Amon

Magnus Kaastrup

Zean Dalügge

 

Afgange

Petur Knudsen

Frederik Ibsen

Kristian Riis

Thor Høholt

Jeffrey Papa Adjei-Broni

Sebastian Koch

 

Kampprogram

Lyngby Boldklub har det på papiret det måske sværeste startprogram og bliver kastet for Løverne fra start mod de forsvarende danske mestre F.C. København. Men måske kan det faktisk vise sig at være en fordel at starte mod de stærkeste modstandere i en periode med kvalifikation til de europæiske turneringer, hvor de danske hold historisk set har roteret en del til kampene i den hjemlige liga og transfervinduet stadig er åbent.

Cheftræner

Freyr Alexandersson

 

Spillertrup

Målmænd
Mads Kikkeborg

Jannich Storch


Forsvar
Mikkel Juhl Andersen

Brian Hamalainen

Baptiste Rolland

Andreas Bjelland

William Kumado

Kollbein Finnsson

Pascal Gregor

Gustav Mortensen

Lucas Hey

Tobias Storm

Johan Meyer

 

Midtbane
Casper Winther

Lauge Sandgrav

Sanders Ngabo

Parfait Bizoza

Marcel Rømer

Tochi Chukwuani

Rezan Corlu

Jonathan Amon

 

Angreb
Mathias Kristensen

Magnus Kaastrup

Alfred Finnbogason

Sævar Atli Magnusson

Frederik Gytkjær

Adam Vendelbo

Zean Dalügge