Morten Kjær/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

8 dage til 3F Superliga

08.02.2024 07:00

Vinterpausen er ved at være slut, og det er endelig ved at være tid til 3F Superliga. Vi skal finde de klubber, der skal spille om medaljer i Mesterskabsspillet og se, hvem der kommer til at kæmpe om at undgå nedrykning i Kvalifikationsspillet. Vinterens transfervindue er nu lukket, og vi ser nærmere på de 12 klubber, inden bolden ruller igen 16. februar.

 

Viborg FF

Placering: 8

Træner: Jakob Poulsen

Stadion: Energi Viborg Arena
Kapacitet: 10.000


Sæsonen indtil nu
Viborg FF var så tæt på deres første medaljer i sidste sæson, som de nærmest kunne komme. Et vildt AGF-comeback mod Brøndby IF og flotte redninger af Andreas Hansen i den direkte duel mod FC Nordsjælland betød, at viborgenserne måtte nøjes med fjerdepladsen. De grønblusede har ikke kunne matche de flotte præstationer fra sidste sæson, og det stod hurtigt klart, at fokus skulle være et helt andet sted. Det er blevet til otte nederlag i de 17 kampe indtil nu, og klubben har ligget i den nederste halvdel af tabellen det meste af efteråret. Undervejs mistede klubben cheftræner Jacob Friis og nu har assistent Jakob Poulsen fået hovedansvaret som cheftræner. Viborg FF har blot scoret 17 mål og lukket hele 29 ind i efteråret, og særligt foran mål har klubben underpræsteret, hvor de ligger seks under deres xG.

Foråret

Viborg FF skal jagte deres spinkle chance for at komme med i Mesterskabsspillet. Jacob Poulsens tropper skal hente hele otte point på fem kampe, men de har et overkommeligt kampprogram, hvor fire af de fem opgør er mod andre klubber, der ligger til at komme med i Kvalifikationsspillet. Det vigtigste må dog være at lægge afstand til de to nederste pladser i tabellen så hurtigt som muligt, så de ikke kommer i spil til nedrykning og stedet for kan have øjnene rettet mod 7. pladsen, der giver Europa Playoff-kampen. Det har været et stille transfervindue, og derfor ved Jakob Poulsen, hvad han skal arbejde videre med.

Vinterens transfervindue:

Tilgange:
Nico Mantl (målmand) fra RB Salzburg (leje)
Stipe Radic (forsvar) fra Zrinjski Mostar
Malik Abubakari (angreb) fra Malmö (leje)

Afgange:
Paulinho (angreb) til SC Uniao
Torreense (leje) Alassana Jatta (angreb) til Notts County

Beautiful Sports/Picture Alliance/Ritzau Scanpix

Profil: 

Anosike Ementa kom til Viborg FF fra AaB i sommerpausen, og han har været med i alle 17 3F Superliga-kampe i denne sæon. Angriberen havde svært ved at finde vej til målet starten af sæsonen, hvor det kun blev en enkelt scoring i de 12 første kampe. Anosike Ementa har dog udviklet sig positivt i løbet af sæsonen, og han scorede fire mål og lavede en assist i efterårets fire sidste kampe. Pilen peger i den helt rigtige retning for den høje og fysisk stærke offensivspiller, der blot er 21 år og hans udvikling bliver spændende at følge med i, når bolden ruller igen i ligaen.

Sæsonen i tal:

10,9% lyder Viborg FF’s scoringsprocent på, og det er næstlavest af alle klubber. Til sammenligning har Brøndby IF en på hele 21, og det betyder, at der kan hentes en hel del her for viborgenserne.

160 chancer har Viborg FF skabt i efteråret, og det er kun F.C. København, FC Nordsjælland og FC Midtjylland, der er kommet frem til flere i ligaen.

833 lange afleveringer har Viborg-spillerne lavet i efterårssæsonen. Dermed kan vi konstatere, at det ikke er noget, klubben praktiserer meget. Kun Silkeborg IF har lavet færre indtil nu.

29 og 26 er de antal succesfulde driblinger, Serginho og Ibrahim Said har lavet i efteråret. Dermed er Viborg FF den eneste klub, der har to spillere i top 7 i den kategori.

214 afslutninger har Viborg FF haft i efteråret. Det ligger i den fine ende og kun F.C. København, FC Nordsjælland og FC Midtjylland, har flere.