Dejan Obretkovic/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

5 dage til 3F Superliga

11.02.2024 07:00

Vinterpausen er ved at være slut, og det er endelig ved at være tid til 3F Superliga. Vi skal finde de klubber, der skal spille om medaljer i Mesterskabsspillet og se, hvem der kommer til at kæmpe om at undgå nedrykning i Kvalifikationsspillet. Vinterens transfervindue er nu lukket, og vi ser nærmere på de 12 klubber, inden bolden ruller igen 16. februar.

 

FC Nordsjælland

 

Placering: 5

Træner: Johannes Hoff Thorup

Stadion: Right to Dream Park  
Kapacitet: 9.800


Sæsonen indtil nu
Der var store forventninger til FC Nordsjælland efter sidste sæsons parløb med F.C. København om guldet. Med et par stærke sommerindkøb lignede nordsjællænderne førsteudfordrer til de danske mestre, men det er ikke gået, som klubbens fans havde håbet på. Vicemestrene lagde ellers stærkt ud med fem sejre i de seks første kampe, men derefter udeblev resultaterne. I de resterende elleve kampe af efteråret er det blot blevet til to sejre og FC Nordsjælland er røget fra en førsteplads ned som nummer fem ved vinterpausen. Cheftræner Johannes Hoff Thorup må ærgre sig, da spillet på banen langt henad vejen har været til mere, og det især er skarpheden foran mål, der har været et problem. Hvis vi ser på xG-tabellen, så er nordsjællænderne klart nummer ét. De har spillet sig til 30,3 forventede mål, og i den anden ende har de forsvaret sig til 17,9 mål imod. Klubbens forventede pointantal er 40, men det er blot blevet til 27. 

 

 

 

Foråret

Hvis FC Nordsjællands angribere får indstillet sigtekornet rigtigt til foråret, så ved vi, at FC Nordsjælland kan blive et rigtigt farligt bekendtskab for alle andre modstandere. Der er kun seks point op til F.C. København på tredjepladsen, og hvis spillerne finder formen fra starten af sæsonen, så er det ikke umuligt, at FC Nordsjælland kommer til at spille med om medaljerne. Lørdag kom det frem, at Ibrahim Osman er blevet solgt til Brighton fra sommer, og det betyder, at forårssæsonen bliver hans sidste for klubben. Så må vi se, om det bliver med metal om halsen, når sæsonen er slut eller om det er med en europæisk plads sikret for FC Nordsjælland til næste sæson.

 

 

 

Vinterens transfervindue:

Tilgange:
Milan Iloski (angreb) frra Orange County SC
Leo Walta (midtbane) fra HJK Helsinki (leje retur)

Afgange:
Maksim Stjopin (angreb) til Ilves Tampere
Robin Ruiter (målmand) kontraktudløb
Emmanuel Ogura (målmand) til Randers FC
Mohamed Diomande (midtbane) til Rangers FC (leje)
FC Nordsjælland Jonas Jensen-Abbew (forsvar) til AGF
Yannick Agnero (angreb) til FC Helsingør (leje)
Ben Engdahl (forsvar) til FC Helsingør (leje)

 

 

Lasse Lagoni/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

 

Profil: 

Andreas Schjelderup viste prøver på sit store talent i efteråret, men han var ikke konsekvent oppe i det gear, vi ved, han har. Når nordmanden er bedst, så er han en evig trussel med sin fantastiske teknik og veludviklede afslutningsfærdigheder. Det gik ikke som det skulle i Benfica, ognu er han lejet tilbage til de trygge rammer i FC Nordsjælland. Mon ikke tiden kun arbejder til fordel for de unge stortalent, der kan blive rigtigt spændende at følge i foråret, hvis han finder tilbage til sit niveau fra før skiftet til portugisisk fodbold.

 

 

 

Sæsonen i tal:

626,4 afleveringer har FC Nordsjælland lavet pr. kamp i efteråret. Det er flest af alle klubber i 3F Superliga. F.C. København har levet hele 1.008 færre eller 567,1 pr. kamp og er nummer to på listen.

60,6 procent af tiden har FC Nordsjælland være i boldbesiddelse, og dermed er de det mandskab, der har haft bolden mest i ligaen.

22 år og 95 dage er gennemsnitsalderen i den startopstilling, FC Nordsjælland spillede med i Randers tilbage i august. Det er yngste i hele sæsonen og nærmeste i den kategori er Viborg FF, der var et helt år ældre i gennemsnit mod Hvidovre IF i samme spillerunde.

69,2 procent af FC Nordsjællands mål er blevet scoret i anden halvleg. Det er den højeste andel af alle klubber.

101 strafpoint har FC Nordsjælland fået i sæsonen, og dermed er de det hold, der får klar færrest kort. Det er blot blevet til 23 gule kort og ingen røde indtil nu. Nærmeste på den liste er F.C. København med 32 gulde kort.