Claus Bech/Ritzau Scanpix

12 dage til 3F Superliga

04.02.2024 09:43

Vinterpausen er ved at være slut, og det er endelig ved at være tid til 3F Superliga. Vi skal finde de klubber, der skal spille om medaljer i Mesterskabsspillet og se, hvem der kommer til at kæmpe om at undgå nedrykning i Kvalifikationsspillet. Vinterens transfervindue er nu lukket, og vi ser nærmere på de 12 klubber, inden bolden ruller igen 16. februar.

 

Hvidovre IF

 

Placering: 12

Træner: Per Frandsen

Stadion: Pro Ventilation Arena
Kapacitet: 11.800


Sæsonen indtil nu
Springet fra NordicBet Liga til 3F Superliga har været stort for Hvidovre IF, og man skulle hele 15 spillerunder ind sæsonen, inden oprykkerne fik den første tiltrængte sejr. Der har dog været flere gode præstationer undervejs, og Hvidovre IF var snublende tæt på at få point ude mod FC Midtjylland i sæsonpremieren og i 9. spillerunde fik Per Frandsens tropper kæmpet sig til uafgjort i Farum. 12. november lykkedes det at få første sejr, som kom på udebane mod OB. Klubben er overvintret sidst i 3F Superliga med syv point op til Vejle Boldklub på 11. pladsen. 

Foråret:

Hvidovre skal kæmpe for overlevelse i foråret, men opgaven ser svær ud. Lige nu har klubben ni point op til Randers FC på den 10. plads, der giver billet til endnu en sæson i landets bedste fodboldrække. Og netop kronjyderne er modstanderen i forårets første kamp, og dermed venter der en vigtig kamp fra forårets første fløjt for Hvidovre IF. Det er en gylden mulighed for at komme tættere på de direkte konkurrenter til 10. pladsen.

Vinterens transfervindue:

Tilgange:
Thomas Jørgensen (midtbane) fra F.C. København (leje)

Afgange:
Nicolai Geertsen (forsvar) Karrierestop
Magnus Lysholm Petersen (forsvar) til Fremad Amager (leje)
Marius Holst Papuga (midtbane) til Fremad Amager (leje)
Marcus Lindberg (angreb) til IK Sirius
Philip Rejnhold (forsvar) Kontrakt ophævet

Tobias Jørgensen/Gonzalesphoto/Ritzau Scanpix

Profil:

Tobias Thomasen har vist sig som en vigtig spiller for Hvidovre IF i løbet af sæsonen. Han scorede sit første sæsonmål i 12. spillerunde, og derefter fandt han for alvor formen. Angriberen scorede begge mål i sejren over OB, og det blev til fire mål i efterårets sidste seks kampe. Noget tyder på, at Tobias Thomsen skal fortsætte med ar finde vej til modstanderens netmasker, hvis Hvidovre IF skal gøre sig forhåbninger om at blive oppe i 3F Superliga.

Sæsonen i tal:

1 point har Hvidovre IF fået på hjemmebane i sæsonen, og det er færrest af alle. Dermed er Hvidovre IF en af to klubber, der stadig er uden sejr på hjemmebane. Den anden er OB.

32,6 xG imod er Hvidovre IF’s modstandere kommet frem til mod de rødblusede fra Vestegnen. Det er det højeste antal i 3F Superliga. Hvidovre IF er også det hold der har indkasseret flest mål.

221 gange har spillere fra Hvidovre IF erobret bolden fra modstanderne. Det er flest af alle i 3F Superliga. Hele 46 flere end FC Midtjylland, der er nummer to på den liste.

512 succesfulde lange afleveringer har spillerne fra Hvidovre IF lavet i sæsonen, og det er kun overgået af Brøndby IF.

2,0 er det tal Tobias Thomsen har løftet sine afslutninger fra xG til xGOT. Der er kun to FC Midtjylland Gue-Sung Cho og Vejle Boldklubs German Onugkha, der er skarpere i den kategori.