Henning Bagger/Ritzau Scanpix

10 dage til 3F Superliga

06.02.2024 07:00

Vinterpausen er ved at være slut, og det er endelig ved at være tid til 3F Superliga. Vi skal finde de klubber, der skal spille om medaljer i Mesterskabsspillet og se, hvem der kommer til at kæmpe om at undgå nedrykning i Kvalifikationsspillet. Vinterens transfervindue er nu lukket, og vi ser nærmere på de 12 klubber, inden bolden ruller igen 16. februar.

 

Randers FC

 

Placering: 10

Træner: Rasmus Bertelsen

Stadion: Cepheus Park Randers
Kapacitet: 10.300


Sæsonen indtil nu
I sidste sæson lykkedes det for Randers FC at komme med i Mesterskabsspillet, men Kronjyderne har haft det svært i efteråret. Det er blot blevet til tre sejre i de 17 kampe, men det har i efteråret været mere stolpe ud end ind for Randers FC, der har leveret flere gode præstationer uden at få point. En af de bedste præstationer kom på hjemmebane mod de forsvarende danske mestre F.C. København. Et opgør der endte med et Randers nederlag på trods af, at hjemmeholdet dominerede på bolden i store dele af kampen. Især afslutningen på efterårssæsonen var en pointmæssig skuffelse. De syv sidste kampe er uden sejr og kastede blot fem point af sig, og Randers FC kan derfor ikke se sig fri for at være en del af nedrykningskampen.               

Foråret

Randers FC har i vinterens transfervindue sagt farvel til to af deres største offensive profiler i Filip Bundgaard og Alhaji Kamara, og det bliver interessant at se, hvad det får af betydning for holdets offensive produktion. Særligt 19-årige Filip Bundgaard har været synlig i efteråret med fire mål, og det bliver svært at erstatte U21-landsholdsspillerens kvaliteter i mellemrumsspillet. Det primære mål i foråret må i første omgang være at skabe luft til nedrykningsstregen. Lykkes det kan fokus rettes mod kampen om syvendepladsen, der giver adgang til Europa Playoff kampen. De første tre kampe i foråret bliver afgørende for om Randers FC skal kæmpe med om en billet til de europæiske turneringer eller for overlevelse. Her møder kronjyderne nemlig nogle af deres direkte konkurrenter i bundkampen - Hvidovre FC, Lyngby Boldklub og Viborg FF.

Vinterens transfervindue:

Tilgange:
Oliver Bjerrum Jensen (angreb) fra UMF Afturelding (leje retur)
Emmanuel Ogura (målmand) fra FC Nordsjælland
Oliver Zandén (forsvar) fra Toulouse FC (leje)
Mohammed Fuseini (angreb) fra Sturm Graz (leje)
Tammer Bany (midtbane/angreb) fra B93
Muamer Brajanac (angreb) fra Hobro IK
Noah Shamoun (midtbane) fra Kalmar FF

Afgange:
Alexander Nybo (målmand)   Karrierestop
Tobias Klysner (midtbane) til Sønderjyske Fodbold
William Kaastrup (forsvar) til Västerås SK (leje)
Alhaji Kamara (angreb) til FC Midtjylland
Filip Bundgaard (midtbane/angreb) til Brøndby IF
Oliver Bjerrum-Jensen (midtbane) Kontrakt ophævet

Antonio Bronic/Reuters/Ritzau Scanpix

Profil:

Randers FC har lige sagt farvel til Filip Bundgaard, men klubben har også et andet ungt stortalent i Mads Enggård. Han befinder sig lidt længere tilbage på banen som en central midtbanespiller, hvor han er med til at sætte spillet. Enggård har også mange defensive kvaliteter, og alt tyder på, at han går en stor fremtid i møde. Den centrale midtbanespiller er kun lige fyldt 20 år, men han har allerede været inde omkring U21-landsholdet. Han fik sit store gennembrud i 3F Superliga i sidste forår, og det bliver interessant at følge hans udvikling i foråret. Kan han fortsætte med at bygge på sit spil kan han meget vel være næste Randers komet på affyringsrampen.

Sæsonen i tal:

30 gule kort har Randers FC fået i sæsonen indtil nu. Kun Silkeborg IF (25) og FC Nordsjælland (23) har fået færre.

26 chancer har Filip Bundgaard skabt for Randers FC i efteråret, og dermed ligger han flot i den statistik. Kun tre spillere i ligaen har kreereret flere chancer en Bundgaard.

1.100 afleveringer har Wessel Dammers lavet i efterårssæsonen, og dermed har han lavet klart flest af alle spillere, der ikke er i en Top-6 klub. Nærmeste forfølger på den liste er Daniel Stenderup fra Hvidovre IF med 990.

2.908 minutter har Randers FC givet til teenagere i denne sæson. Det er næstflest blandt alle klubber. Kun OB har givet flere spilleminutter til de helt unge.

55,6 procent af Randers FC’s mål er kommet i første halvleg. Det er den højeste andel af alle klubber i 3F Superliga.